Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία Ο Πέτρος και ο Λύκος γιά πρώτη φορά στην Ελλάδα προβάλλεται στο Ecokids 09 στη Ρόδο

Το Οσκαρ 2008 ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων
ΠΕΤΡΟΣ και Ο ΛΥΚΟΣ θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Eλλάδα στο Ecokids 09,
30 Mαρτίου ως 4 Απριλίου 2009 στη Ροδο


Peter & the Wolf” Ο Πέτρος και ο Λύκος ΠΟΛΩΝΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ Ελληνικη πρεμιερα
Ο Πέτρος και ο λύκος είναι μια βραβευμένη με όσκαρ παραγωγή της BreakThru Films, βασισμένη στο κλασικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ, σκηνοθετημένη από ένα νέο ταλέντο του animation την Σούζι Τέμπλτον, με νέα μουσική από την Ορχήστρα Φιλαρμόνια.
Η ιστορία του Προκόφιεφ είχε πάντα μεγάλη απήχηση, με περισσότερες από πέντε γενιές παιδιών να έχουν μαγευτεί από την δύναμη και το χιούμορ της. Αυτή η νέα ταινία αναπλάθει την δημοφιλή ιστορία του Προκόφιεφ, δίνοντάς της γεύση από 21ο αιώνα και περιβαλλοντικές ανησυχίες ενώ παραμένει πιστή στο κλασικό έργο.

Ο Πέτρος και ο λύκος δημιουργήθηκε στα, παγκοσμίως γνωστά στούντιο, Se-ma-or στην Πολωνία χρησιμοποιώντας την καρέ- καρέ λήψη κουκλών (πρωτοπόροι της τεχνικής αυτής ήταν οι δημιουργοί του Γουάλας και Γκρόμιτ, στα στούντιο Άρντμαν) καθώς και υψηλής τεχνολογίας ψηφιακές μηχανές και προηγμένης τεχνολογίας τετρακαναλικό ήχο. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χολ συνοδευόμενη ζωντανά από την Ορχήστρα Φιλαρμόνια. Ο Πέτρος και ο λύκος έχει κάνει συνολικά 27 προβολές με συνοδεία ορχήστρας παγκοσμίως.

Η υπόθεση Είναι ένας άγριος κόσμος όπου οι λύκοι τρώνε πάπιες. Αλλά είναι ένας κόσμος όπου τα μικρά αγόρια μπορούν με θαυμαστό θάρρος να πιάσουν τον λύκο!
Η ιστορία του Προκόφιεφ για τον ζωηρό Πέτρο έχει επηρεάσει βαθιά πολλές γενιές παιδιών που μαγεύτηκαν από την δύναμη και τα αστεία του. Τώρα η BreakThru Films και το στούντιο Se-ma-for σε συνεργασία με την βραβευμένη με BAFTA (Βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας για τον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση) σκηνοθέτη Σούζι Τέμπλτον και την Ορχήστρα Φιλαρμόνια απογειώνουν αυτή την σαγηνευτική ιστορία και την φέρνουν στην μεγάλη οθόνη με ζωντάνια και χιούμορ. Ο Πέτρος είναι ένα ορφανό παιδί που ζει σε ένα οχυρωμένο αγροτόσπιτο στην άκρη ενός μεγάλου Ρωσικού δάσους με τον υπερπροστατευτικό Παππού του. Απομονωμένος από τους κατοίκους της πόλης και περιφρονημένος από τα παιδιά του χωριού, ο Πέτρος έχει μόνο δύο φίλους, την Πάπια του και ένα σκανταλιάρικο Πουλί, που τον προτρέπουν να αναζητήσει την περιπέτεια πέρα από τον φράχτη του αγροτόσπιτου.

Παρά τις απαγορεύσεις του Παππού, η περιέργεια του Πέτρου τον παρακινεί να πάει παραπέρα. Κλέβει τα κλειδιά και τρέχει στο άγριο δάσος για να το εξερευνήσει.Μια διαφωνία ξεσπάει μεταξύ του Πουλιού και της Πάπιας και πέφτει στην αντίληψη του χοντρού Γάτου του Παππού.Η φασαρία έξω από την αυλόπορτα ξυπνάει το Παππού που βάζει τον Πέτρο ξανά μέσα. Τότε, όταν ο Πέτρος είναι ασφαλής μέσα στο σπίτι, εμφανίζεται ο λύκος. Ο κίνδυνος του θανάτου κάνει την χοντρή Γάτα να αψηφήσει την βαρύτητα και να σκαρφαλώσει στο επικίνδυνα λεπτό κλαδί, αλλά η Πάπια δεν είναι και τόσο τυχερή. Καθώς τρέχει για την ζωή της, ο Λύκος βλέπει το γεύμα του. Η Πάπια είναι πολύ αργή και ο Λύκος την κάνει μια μπουκιά.
Αλλά αγόρια σαν τον Πέτρο δεν φοβούνται τους λύκους. Με την βοήθεια του Πουλιού ο Πέτρος σκαρφαλώνει στον τοίχο του σπιτιού, από κει στο δέντρο και πετάει το λάσο στον Λύκο, αλλά βρίσκεται κρεμασμένος σε απόσταση αναπνοής από τα επικύνδυνα δόντια του Λύκου. Βρίσκονται όμως σε αδιέξοδο καθώς κάθε φορά που ο Λύκος χιμάει στον Πέτρο, η κίνησή του τραβάει τον Πέτρο λίγο πιο μακριά, έτσι ώστε ο Λύκος δεν μπορεί να τον φτάσει.Σε μια άκαρπη ανταλλαγή πυρών, δυο κυνηγοί ο Χοντρός και ο Γκρινιάρης, εισχωρούν στο δάσος και πέφτουν πάνω στον Πέτρο και τον εξαντλημένο Λύκο. Στην θέα του Λύκου πανικοβάλλονται και αρχίζουν να πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση.
Ο Παππούς τρέχει έξω με το όπλο στο χέρι αλλά ο Πέτρος έχει τον έλεγχο των πραγμάτων. Μαζί βάζουν τον Λύκο σε ένα κλουβί και δένουν το κλουβί στην καρότσα του σαραβαλιασμένου αυτοκινήτου του παππού.Ο Λύκος θα πιάσει καλή τιμή στο παζάρι στην πόλη όπου πολύς κόσμος έχει μαζευτεί γύρω απ’ το αυτοκίνητο. Όλοι θαυμάζουν τον Πέτρο που έπιασε τον Λύκο. Το πλήθος γιουχάρει και πειράζει τον κλειδωμένο Λύκο.
Παρά το ότι είναι στο κέντρο της προσοχής επειδή κατάφερε αυτό που δε μπόρεσαν να καταφέρουν οι μεγάλοι, ο Πέτρος καταλαβαίνει τις συνέπειες της πράξης του. Πριν είναι πολύ αργά, ανοίγει το κλουβί. Ο Λύκος τρέχει ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος και χάνεται στα βάθη του δάσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: