Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008

press conference in Rodos

Παράλληλες εκδηλώσεις(μια πρώτη γραφή)
«δύο λεπτά για τη Ρόδο»
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρόδου από φέτος αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία για το νησί που το φιλοξενεί: Θα προτείνει σε όσους από τους σκηνοθέτες Έλληνες και ξένους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του να φτιάξουν με δικά τους μέσα με απλή βιντεοκάμερα, με κάμερα κινητού η με όποιο άλλο τρόπο θελήσουν μια μικρή ταινία, μονοπλάνο η ακόμη και ένα οπτικό ποίημα, η μία εικόνα για τη Ρόδο διάρκειας λεπτών.
Οι μικρές αυτές οπτικοαουστικές δημιουργίες θα προβάλλονται κάθε χρόνο στο επόμενο φεστιβάλ της Ρόδου. Η πρωτοβουλία αυτή σκοπό έχει αν δημιουργήσει ένα σύγχρονο οπτικοακουστικό αρχείο μικρών ταινιών για το νησί με υπογραφές δημιουργών από ολόκληρο τον κόσμο.
«αυτό που θ’αλλάζαμε»
Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων θα κληθούν τα παιδιά και τα σχολεία να δημιουργήσουν μονόλεπτα φιλμάκια για το τι θα άλλαζαν στο νησί για να βελτιωθεί το περιβάλλον του.
«Αρχείο Οπτικοακουστικής Μνήμης» Συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο
Το Φεστιβάλ εγκαινιάζει μια μοναδική συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο για τη σταδιακή παρουσίαση σε πρώτη παγκόσμια προβολή των άγνωστων ανεκτίμητων θησαυρών του ιστορικού αρχείου του.
«Παγκόσμιο Βραβείο Green Award»
Το «Διεθνές Δίκτυο Φεστιβάλ Κινηματογράφου με Περιβαλλοντικό Χαρακτήρα», που το Φεστιβάλ της Ρόδου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του, οργανώνει κάθε χρόνο το «Παγκόσμιο Πράσινο Κινηματογραφικό Βραβείο». Φέτος η διοργάνωση φιλοξενείται στη Ρόδο και θα συμμετέχουν οι διευθυντές των μεγάλων κινηματογραφικών φεστιβάλ για το περιβάλλον από 12 χώρες του κόσμου
ECOKIDS 09 30 Μαρτίου-4 Απριλίου 2009 Δημοτικό Θέατρο Ρόδου
Κινηματογράφος από όλο τον κόσμο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής
Μια μοναδική προσφορά –δωρεάν προβολές ταινιών και πρωτότυπου υλικού για δημιουργικές δραστηριότητες στη τάξη για τους μαθητές της Ρόδου και τους μαθητές που επισκέπτονται το νησί κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδρομών του Απριλίου.
Διεθνείς και ελληνικές πρεμιέρες ταινιών περιβαλλοντικού χαρακτήρα από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Ρόδου που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές κατωτέρας και μέσης εκπαίδευσης.
Σκοπός των προφεστιβαλικών προβολών θα είναι η δημιουργική καθοδήγηση των μαθητών στους τρόπους κατανόησης της κινηματογραφικής εικόνας, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος καθώς και η δημιουργική απασχόληση τους με δράσεις για τη προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του σχολείου αλλά και της καθημερινής ζωής στην οικογένεια και στη πόλη τους.
http://www.ecofilms.gr/00.1.ecofilms_kids_05_gr.htm
http://www.ecofilms.gr/00.1.ecofilms_kids_06_gr.htm
http://www.ecofilms.gr/00.1.ecofilms_kids_gr.htm
Πληροφορίες : Φεστιβαλ ECOFILMS 210.3636390 Νανσυ Φαφουτη
Κρατήσεις: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων ΠΟΔΡ 22410 27427
στις φωτο απο τη συνεντευξη τυπου Λουκια Ρικακη,Νικος Νικολαιδης και ο Προεδρος του ΠΟΔΡ Παναγιωτης Σακελλαριου
και η Κατερινα και ο Νικος Νικολαιδης μετα τη συνεντευξη προβαλλουν τη νεα μας αφισα για το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: